- Locatie
B&W-kamer
- Voorzitter
- A.M.C.G. Schouten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2Openbare besluiten
-
2.1
Het bestuur van het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar biedt de Jaarrekening 2021 en de Programmabegroting 2023 aan ter beoordeling. De raden van de deelnemende gemeenten kunnen hun zienswijzen naar voren brengen. Deze zienswijzen worden betrokken bij de behandeling van de jaarrekening en de ontwerpbegroting die aan het Algemeen Bestuur ter vaststelling worden aangeboden. Besluitvorming over de jaarstukken 2021 en de Programmabegroting 2023 vindt plaats in de vergadering van het AB van 13 juli 2022.
Bijlagen
-
2.2
De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord biedt jaarlijks haar jaarstukken en meerjarenbegroting aan de raad aan. De raad wordt gevraagd om een zienswijze te geven op deze stukken. Daarnaast legt het Dagelijks Bestuur (DB) van de VR-NHN ter instemming afspraken voor dienstverlening op het gebied van risicobeheersing voor. Op 8 juli 2022 worden deze stukken in de vergadering van het Algemeen Bestuur van de VR-NHN behandeld. Er is geen aanleiding om een zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
2.3
Namens het Dagelijkse Bestuur van het Recreatieschap Geestmerambacht (GAB) is door Recreatie Noord-Holland NV de jaarrekening 2021, begrotingswijziging 2022 en begroting 2023 toegestuurd.Deze documenten zijn geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur van het GAB van. Aan de behandeling daarvan gaat een zienswijzen traject in de raden vooraf.
Bijlagen
-
2.4
Namens het Dagelijkse Bestuur van het Jaarrekening 2021 en begrotingen 2022, 2023 Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) is door Recreatie Noord-Holland NV de jaarrekening 2021, begrotingswijziging 2022 en begroting 2023 toegestuurd. Deze documenten zijn geagendeerd voor de vergadering van het Algemeen Bestuur van het RAUM van. Aan de behandeling daarvan gaat een zienswijzen traject in de raden vooraf.
Bijlagen
-
2.5
Op 17 maart 2022 zijn de Begroting 2023 & Meerjarenperspectief 2024-2027 en de Jaarstukken 2021 van de GR Cocensus ontvangen. In het voorstel wordt ingegaan op de belangrijkste beleidsinhoudelijke en financiële effecten die volgen uit de Begroting en de Jaarstukken. Op de kadernota Cocensus 2023-2027 zijn geen zienswijzen ontvangen.
Bijlagen
-
2.6
Het dagelijks bestuur van de GGD Hollands Noorden heeft op 14 april 2022 de programmaverantwoording 2021 en de programmabegroting 2023 aangeboden. De raad kan voor 25 juni 2022 een zienswijze geven. De raad wordt voorgesteld om geen zienswijze af te geven over de stukken.
Bijlagen
-
2.7
In de betreffende Gemeenschappelijke regelingen (GR) is opgenomen dat het dagelijks bestuur van de GR-en voor 15 april de concept begroting voor het komende jaar en concept jaarrekening over het voorafgaande jaar aan de raden van de deelnemende gemeenten aan deze regeling moet indienen. Het college stelt de raad voor geen zienswijze in te dienen ten aanzien van de jaarrekeningen 2021 en begroting 2023.
Bijlagen
-
2.8
Het dagelijks bestuur van de OD NHN heeft aan haar deelnemers de Jaarrekening 2021 en de ontwerpbegroting 2023 aangeboden. Gevraagd wordt mogelijke zienswijzen van de raad vóór 25 juni 2022 in te dienen. De jaarstukken bevatten beleidsmatige en financiële thema’s voor de omgevingsdienst en geven inzicht in de (financiële) gevolgen voor haar deelnemers.
Bijlagen
-
2.9
Op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) worden de VVI Jaarrekening 2021 en de Begroting 2023 voorgelegd aan de raad om zienswijzen.
Bijlagen
-
2.10
De Omgevingswet treedt in werking op 1 januari 2023. Daarom moet de Algemene plaatselijke verordening (Apv) worden aangepast. De wettelijke grondslagen en formele verwijzingen zijn geactualiseerd. Ook vervalt het in de Apv opgenomen verbod om in het openbaar zichtbaar kleding te dragen van een door de rechter verboden organisatie. De Hoge Raad heeft dit verbod onverbindend verklaard. Verder wordt de aanpak van het gebruik van lachgas verbeterd. Ten slotte wordt de verwijzing naar de Drank- en Horecawet gewijzigd in Alcoholwet.
Bijlagen
-
2.11
In de jaarplanning van de Planning & Control producties is opgenomen dat de gemeenteraad op 15 juni 2022 de Kadernota 2023-2026 ontvangt. Nu er nog geen nieuw college is benoemd, doet de situatie zich voor dat het huidige college de Kadernota 2023-2026 zal aanbieden, maar een nieuw te vormen college de Programmabegroting 2023. Het college biedt in plaats van een kadernota een kaderbrief 2023-2026 conform planning aan.
Bijlagen
-
2.12
De Hortus Alkmaar – geëxploiteerd door Stichting Hortus Alkmaar en gevestigd aan de Berenkoog – ambieert uitbreiding van het perceel. Met deze uitbreiding kan de educatieve functie versterkt worden en is er plek voor meer bezoekers. In dit advies wordt een voorstel gedaan. De uitwerking van uw (positieve) besluit wordt gecombineerd met actualisering van de bestaande huurverhouding.
Bijlagen
-
2.13
Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen staan gemeenten voor een flinke opgave. De opdracht voor de gemeente Alkmaar ligt in deze fase op het realiseren van 360 plekken. Alkmaar heeft aan deze opdracht ruimschoots voldaan, mede door particuliere opvang. De verwachting is dat er op korte termijn een volgende opdracht vanuit het Rijk volgt en dat een deel van de particulieren niet langer vluchtelingen in huis wil of kan opvangen. Daarnaast zal op termijn de groep die nu in hotels ondergebracht zijn naar een meer permanente vorm van huisvesting ondergebracht worden. Deze ontwikkelingen leiden ertoe dat we als gemeente het aantal opvangplekken met de kennis van nu uit moeten breiden en een meer structureel karakter moeten geven.
Bijlagen
-
2.14
Het aannemersbedrijf aan de Kraakmantuinen is naar een nieuw pand in de Boekelermeer verhuisd en daardoor is op deze locatie een ontwikkelkans ontstaan. Er is een plan ontwikkeld om de bestaande opstallen te slopen, zes ééngezinswoningen terug te bouwen en in het oude kantoor twee sociale woningen te realiseren. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn zienswijzen ingediend die aanleiding geven om het plan gewijzigd vast te stellen.
Bijlagen
-
2.15
In de Mijzenpolder bij Schermerhorn, ligt aan de Vrouwenweg 2 een perceel met een woon- en bedrijfsbestemming. De eigenaar heeft verzocht de bedrijfsbestemming uit het Bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2014’ te wijzigen in een woonbestemming met twee groepsaccommodaties. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan kan ongewijzigd aan de gemeenteraad voorgelegd worden.
Bijlagen
-
2.16
Aan de Boterstraat 12-14 Alkmaar staan twee panden leeg die in slechte staat zijn. Het pand Boterstraat 14 is beeldbepalend. De eigenaar wil de twee panden slopen en nieuwbouw realiseren met een winkel en woning op de begane grond en zeven woningen op de verdiepingen. Uit een bouwhistorisch onderzoek blijkt dat de staat van de resterende historische bouwsubstantie matig is. Voorgesteld wordt de beeldbepalende status van Boterstraat 14 af te halen, zodat sloop en nieuwbouw mogelijk is.
Bijlagen
-
2.17
Op 15 december 2020 is besloten de begrote middelen voor de structurele functie uitbreiding Toezichthouder rechtmatigheid Wmo 2015/Jeugdwet in te zetten. In dit voorstel worden de formele aanwijzingen voor de nieuw aangestelde toezichthouders rechtmatigheid Wmo en Jeugd geregeld. Hiermee komt de taak (en dus ook de aanwijzing) voor de huidige tijdelijke toezichthouder te vervallen.
Bijlagen
-
2.18
De fractie PvdD heeft ons raadsvragen gesteld over de overheidscampagne ‘Zet de knop om’. Dit voorstel is een reactie op de vragen.
Bijlagen
-
3Ingekomen stukken
-
3.1
Bijlagen
-
3.2
Bijlagen
-
3.3
Bijlagen
-
3.4
Bijlagen
-
3.5
Bijlagen