- Locatie
B&W-kamer
- Voorzitter
- A.M.C.G. Schouten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2Openbare besluiten
-
2.1
Op 25 januari 2018 heeft de gemeenteraad de notitie ‘Informatievoorziening gemeenschappelijke regelingen’ vastgesteld. Dit besluit is bedoeld om de raad in positie te brengen om een meer actieve rol te spelen richting gemeenschappelijke regelingen, zoals die voor het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar. In de notitie is onder meer opgenomen dat de GR-en een kadernota met financiële en beleidskaders moeten aanbieden aan de raad met de mogelijkheid om hierop een zienswijze in te dienen. Deze Kadernota geeft geen aanleiding tot het indienen van een zienswijze.
Bijlagen
-
2.2
De gemeenteraad kan tot uiterlijk 1 maart 2022 een zienswijze indienen over de kadernota 2023 bij het Dagelijks Bestuur van Cocensus. Het Algemeen Bestuur stelt vervolgens op 11 maart 2022 de kadernota 2023 definitief vast. Er is geen aanleiding om een zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
2.3
Conform de notitie Informatievoorziening Gemeenschappelijke Regelingen (2018) en de door de raden in Noord-Holland Noord vastgestelde Uitgangspunten gemeenschappelijke regelingen (FUGR 2019) heeft het GAB op 14 december 2021 haar Kadernota 2023 toegestuurd en vraagt om eventuele zienswijzen hierop voor 1 maart 2021. Er is aanleiding om een zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
2.4
Conform de notitie Informatievoorziening Gemeenschappelijke Regelingen (2018) en de door de raden in Noord-Holland Noord vastgestelde Uitgangspunten gemeenschappelijke regelingen (FUGR 2019) heeft het Recreatieschap op 14 december 2021 haar Kadernota 2023 toegestuurd. Tot uiterlijk 1 maart 2022 kunnen zienswijzen hierop worden ingediend. Voorgesteld wordt om van deze mogelijkheid gebruik te maken.
Bijlagen
-
2.5
De GGD Hollands Noorden heeft de Kadernota 2023 aangeboden voor een zienswijze van de raad. Daarmee kan de raad sturen op de beleidsmatige en financiële uitgangspunten voor de begroting van de GGD, die later voor zienswijzen aan de raden wordt aangeboden. Het algemeen bestuur van de GGD behandelt de Kadernota en de ingediende zienswijzen op 9 maart 2022.
Bijlagen
-
2.6
Het openbaar lichaam Vuilverbrandingsinstallatie Alkmaar en omstreken (VVI) heeft haar concept Kadernota 2023 aangeboden. In lijn met de afgesproken procedures wordt deze aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad wordt voorgesteld geen zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
2.7
Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft op 13 december 2021 de Kadernota 2023 aangeboden. Gevraagd wordt mogelijke zienswijzen van de raad vóór 1 maart 2022 in te dienen. De Kadernota bevat de meest belangrijke beleidsmatige en financiële thema’s voor de omgevingsdienst en geeft inzicht in de (financiële) gevolgen voor haar deelnemers. Voorgesteld wordt om een zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
2.8
Het G40-stedennetwerk is het netwerk van 40 (middel) grote steden in ons land die elkaar vinden in de stedelijke vraagstukken waar deze gemeenten voor staan. De aangesloten gemeenten betalen een bijdrage voor hun lidmaatschap op basis van inwonertal. Het dagelijks bestuur stelt het algemeen bestuur (AB) voor om in te stemmen met de begroting 2022. De burgemeester vertegenwoordigt Alkmaar in het AB. De bijdrage per inwoner (€ 0,21) wordt niet verhoogd.
Bijlagen
-
2.9
Naar aanleiding van een aantal sessies over herijking gemeentefonds is door een groot deel van de deelnemers de dringende oproep aan het VNG bestuur gedaan om op zo kort mogelijke termijn een ALV te houden. Het VNG bestuur heeft gekozen voor het uitschrijven van een digitale extra ALV op donderdag 13 januari 2022. Namens de gemeente wordt wethouder Dijkman gemachtigd om de stemmen van de gemeente uit te brengen en vragen te stellen of opmerkingen te maken.
Bijlagen
-
2.10
In 2021 is de termijn van de stadsdichter Joris Brussel afgelopen. Om die reden is voorgesteld om een nieuwe stadsdichter aan te stellen. Een selectiecommissie heeft hiertoe een voorstel gedaan.
Bijlagen
-
2.11
De fractie OPA heeft ons op 27 december 2021 raadsvragen vragen gesteld over voorrang lokale ondernemers op aanbesteding.
Bijlagen
-
2.12
In de commissie Ruimte op 7 september 2021 zijn uitspraken door een aantal raadsleden gedaan over de gronden van ATV De Rekere in relatie tot het verleggen van de Helderseweg. De verlegging van de weg is een gevolg van de door de raad vastgestelde ambitie om een openbaar toegankelijke kanaaloever van 35 meter breed te realiseren. Er zijn drie alternatieve tracés verkend. Om de ambitie van de openbare oever waar te maken en tegelijk tempo te maken met de herontwikkeling van de Viaanse Molen, is het van belang dat de commissie een richtinggevende uitspraak doet over het tracé van het verleggen van de Helderseweg.
Bijlagen
-
2.13
De fractie OPA heeft ons op 5 januari 2022 raadsvragen vragen gesteld over “onaanvaardbare tariefsverhoging voor de kleine ondernemer”.
Bijlagen
-
2.14
De Omgevingswet treedt in werking op 1 juli 2022. Daarom moet de Verordening fysieke leefomgeving worden aangepast. De wettelijke grondslagen en formele verwijzingen zijn geactualiseerd. Daarnaast wordt de opvolger van de Welstands- en monumentencommissie geregeld. Met het instellen van de Commissie omgevingskwaliteit wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om een adviescommissie voor rijksmonumenten in te stellen.
Bijlagen
-
2.15
Regio Alkmaar hanteert de richtlijn dat we ten aanzien van de tarieven voor het volgende jaar uitgaan van de op 1 september bekend zijnde cao-regelingen. Omdat de onderhandelingen over de cao Jeugdzorg nog in volle gang zijn, was er op 1 september geen indexpercentage bekend. Dit heeft er toe geleid dat gemeenten hebben besloten een 0-lijn te hanteren. Twee aanbieders: de Opvoedpoli en Stichting Parlan - voor onze regio cruciale aanbieders - hebben hier bezwaar tegen aangetekend.
Bijlagen
-
2.16
De fractie van de PvdD heeft ons op 7 december 2021 raadsvragen vragen gesteld over houtrookklachten.
Bijlagen
-
2.17
Het college wordt gevraagd om een besluit te nemen over de bevoorschotting uitvoering Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) 2022. De beschikbare middelen t.b.v. de uitvoering van de WSW wordt door het Rijk via het participatiebudget rechtstreeks betaald aan de gemeente. Met dit besluit wordt voldaan aan het rechtmatig verstrekken van de bevoorschotting voor het jaar 2022.
Bijlagen
-
3Ingekomen stukken
-
3.1
Bijlagen
-
3.2
Bijlagen
-
3.3
Bijlagen
-
3.4
Bijlagen
-
3.5
Bijlagen
-
3.6
Bijlagen
-
3.7
Bijlagen
-
3.8
Bijlagen
-
3.9
Bijlagen
-
3.10
Bijlagen