- Locatie
Stadhuis
- Voorzitter
- Anja Schouten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2.1.1
Bijlagen
-
2.1.2
Bijlagen
-
2.1.3
Bijlagen
-
2.1.4
Bijlagen
-
2.1.5
Bijlagen
-
2.1.6
Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft op
13 december 2024 de Kaderbrief 2026 aangeboden. Gevraagd wordt mogelijke zienswijzen van de raad vóór 1 maart 2025 in te dienen. De Kaderbrief bevat de meest belangrijke beleidsmatige en financiële thema’s voor de omgevingsdienst en geeft inzicht in de (financiële) gevolgen voor haar deelnemers. De kaderbrief 2026 geeft aanleiding om zienswijzen af te geven.
Bijlagen
-
2.1.7
Bijlagen
-
2.1.8
Bijlagen
-
2.1.9
Bijlagen
-
2.2
Het G40-stedennetwerk bestaat uit 41 (middel)grote steden. De aangesloten gemeenten betalen een bijdrage voor hun lidmaatschap op basis van inwonertal. Met dit voorstel vraagt het Dagelijks Bestuur (DB) van G40 aan het Algemeen Bestuur (AB) om in te stemmen met de begroting 2025 van de G40.
Bijlagen
-
2.3
Het gaat om de volgende wijzigingen in de statuten:
1. In de ontwerpstatuten zijn de gemeenten als doelgroep van RIJK gewijzigd in publieke rechtspersonen;
2. Het werkgeverschap m.b.t. de directeur wordt, zoals gangbaar is bij de meeste Stichtingen, de bevoegdheid van het Dagelijks Bestuur (DB) i.p.v. van het Algemeen Bestuur (AB);
3. In de ontwerpstatuten is in artikel 5 lid 6, lid 8 en lid 9 toegevoegd om te voldoen aan de WBT (Wet Bestuurlijk Toezicht);
4. In de ontwerpstatuten is de volledige naam, maar nu ook de verkorte naam opgenomen: Stichting RIJKBijlagen
-
2.4
Met de Portefeuilleroutekaart geeft de gemeente Alkmaar invulling aan de afspraak uit het Klimaatakkoord om deze rapportage op te stellen. Hiermee markeert Alkmaar een vertrekpunt om het vastgoed dat zij in eigendom heeft de komende jaren via een programmatische aanpak te gaan verduurzamen. Het biedt een bestuurlijk kader voor de investeringen die hiermee gepaard gaan en geeft tevens duidelijkheid aan gebruikers van gemeentelijk vastgoed. Bij het opstellen van deze rapportage is nadrukkelijk voortgebouwd op de Agenda Duurzaam Alkmaar. In de Portefeuilleroutekaart zijn op basis van een analyse gebouwen geselecteerd om te gaan verduurzamen.
Bijlagen
-
2.5
In 2018 zijn de taken jeugdbescherming en jeugdreclassering (JBJR) door de Noord-West 4 (NW4) regio’s[1] gezamenlijk ingekocht. De regio’s gaan - voor de periode 2026-2030 - de JBJR weer gezamenlijk inkopen. Het doel van de bovenregionale samenwerking is het garanderen van continuïteit en het verhogen van de kwaliteit. Ook levert de samenwerking een voordeel op voor de gecertificeerde instellingen (GI’s) bij het beperken van de administratieve lasten, omdat gelijke eisen en voorwaarden worden gesteld. Naast de wettelijke taken nemen de gemeenten ook maatwerkproducten af.
Het inkopen van de JBJR taken volgens een Toelatingsprocedure (voorheen de Open house systematiek) heeft de voorkeur. Binnen een Toelatingsprocedure kan elke GI die aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet en akkoord gaat met het landelijk tarief worden toegelaten. Dat kan voor de gemeenten meerwaarde hebben als de ontwikkelingen in het Toekomstscenario vragen om meer of andere GI’s. Een toelatingsprocedure biedt de meeste ruimte en flexibiliteit om de gewenste toekomstige ontwikkelingen mogelijk te maken.
[1] Alkmaar, Kop van Noord-Holland, IJmond en Zuid-Kennemerland
Bijlagen
-
2.6
Bijlagen
-
2.7
Bijlagen
-
3Bespreekstukken
-
3.1
Bijlagen
-
3.2
Bijlagen
-
3.3
Bijlagen
-
3.4
Bijlagen
-
4Raadsinformatie
-
4.1
Bijlagen
-
5Ingekomen stukken (openbaar)
-
5Raadsinformatie ter informatie aan college - reeds verzonden aan de raad
-
5.1
Bijlagen
-
5.2
Bijlagen