Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

B&W Openbare besluiten college

dinsdag 19 maart 2024

10:00 - 16:00
Locatie

Stadhuis

Voorzitter
Anja Schouten

Agendapunten

  1. 1

  2. 2
    Hamerstukken
  3. 2.1

    Voor 2024 is een liquiditeitsprognose opgesteld. We signaleren geen afwijkingen tussen de begroting 2024 en de planning opgenomen in dit jaarplan 2024. Het treasurybeleid geeft aan dat wij een jaarplan maken en het jaarplan wordt voorgelegd. Er is geen aanleiding om aan het college aanvullende voorstellen te doen. Dit laatste wordt in bijgaande jaarplan onderbouwd.

  4. 2.2

    In het eerste kwartaal van 2023 vond een proef plaats met vergunninghouders in het oostelijk gedeelte van het Schermereiland. In het noordoostelijk gedeelte was in maart 2023 voldoende draagvlak voor het definitief invoeren van een parkeerregime. Gevolg is dat de parkeerdruk verplaatst naar het zuidoostelijk gedeelte. Bewoners van deze straten verzoeken (via de buurtvereniging) om een nieuwe enquête. Voorgesteld wordt om dit verzoek te honoreren.

  5. 2.3

  6. 3
    Bespreekstukken
  7. 3.1

    Voorafgaand aan de bouw van Campus de Hoef is een klankbordgroep samengesteld om mee te denken over de ontwikkeling van Campus de Hoef. Een onderdeel van de ontwikkeling is een nieuwe verkeerssituatie. De klankbordgroep heeft een verkeersplan opgesteld, deze is tijdens een bredere participatieavond gepresenteerd op 30 november 2023. De reacties zijn door de klankbordgroep meegenomen, en op basis van daarvan wordt een advies aan het college gegeven. In het uitvoeringsplan verkeersmaatregelen Campus de Hoef zijn een deel van deze adviezen verwerkt (zie advies klankbordgroep in bijlage 1).

  8. 3.2

    De gemeenten zijn op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van het Wmo-vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoersmogelijkheden, het openbaar vervoer of lokale voorzieningen. Het huidige regionale contract van de Regio Alkmaar (Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum & Heiloo) eindigt op 31 maart 2025. Om tot een nieuw contract te komen per 1 april 2025 is een aanbesteding noodzakelijk. De concept-visie vervoer 2025 is de eerste stap en wordt aan de Cliëntadvies- en Wmo-raden in de regio ter advies voorgelegd.

  9. 4
    Raadsinformatie
  10. 4.1

    De fractie PvdD heeft ons op 1 maart 2024 raadsvragen gesteld over rol van de gemeente Alkmaar bij de ISDE-subsidie.

  11. 4.2

    De fractie OPA heeft ons op 29 februari 2024 raadsvragen gesteld naar aanleiding van een e-mail aan alle raadsfracties over de plannen voor invulling van de Viaanse Molen.

  12. 4.3

  13. 4.4

    Op 17 januari 2024 is de raad op de hoogte gesteld van de eerste uitkomsten van het uitgevoerde windonderzoek rondom de Molen van Piet. Inmiddels is de definitieve windrapportage opgeleverd en is de notitie “aanvraag omgevingsvergunning Molen van Piet” opgesteld. Deze notitie is als bijlage bijgevoegd en ingediend als begeleidend schrijven voor de aanvraag omgevingsvergunning. Met bijgevoegde raadsinformatiebrief wordt de raad geïnformeerd over de stand van zaken en het verdere vervolgproces.

  14. 4.6

    De CDA fractie heeft ons op17 maart 2024 de volgende raadsvragen gesteldoverBurgemeester W.J. Driessenschool in Grootschermer gered?

  15. 4.7

  16. 6
    Ingekomen stukken
  17. 6.1

  18. 6.2

  19. 7.1

    Er is vastgesteld dat er door Huyswaert Zorg in de afgelopen jaren minder zorg is geleverd dan er is gedeclareerd. Het verschil tussen de geleverde zorg en de afgesproken hoeveelheid geleverde zorg zal worden teruggevorderd. In eerste instantie zal door middel van een sommatiebrief de eigenaar worden aangeschreven. De reactie op de sommatiebrief bepaalt de verdere procedure. De terugvorderingsprocedure zal geen negatief effect hebben op inwoners. Er vallen geen inwoners meer onder de zorg van Huyswaert Zorg B.V